Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1803

Cursus Servisch beginners 2 (A1)

Cursus Servisch beginners 2 (A1)
Cursuscode: 22-1803

De Servische taal is uit het Oudslavisch voortgekomen en behoort daardoor tot de familie van de Slavische talen. Denk aan Russisch, Oekraïens, Sloveens, Macedonisch, Bosnisch, Kroatisch, Slovaaks, Tsjechisch en Pools. Servië is een jong land in ontwikkeling dat veel leuks te bieden heeft: veel geschiedenis en bezienswaardigheden, prachtige landschappen, heerlijke gastronomische specialiteiten, mooie muziek, aardige, gastvrije mensen en nog veel meer. Het is een land waar je voor niet al te veel geld een zeer geslaagde vakantie door kunt brengen.

Servisch gebruikt van oudsher het Cyrillische schrift maar ook het Latijnse schrift. In de Kroatische en de Bosnische taal bijv. wordt het Latijnse schrift gebruikt. De genoemde talen beschikken over een alfabet (Servisch - azbuka) van 30 letters. Deze talen worden ook ‘fonetische’ talen genoemd: je schrijft zoals je praat en je leest zoals het geschreven staat. Dit hebben we te danken aan twee taalhervormers: Vuk Stefanović-Karadzić (1787-1864) voor de Servische taal en Ljudevit Gaj (1809-1872) voor de Kroatische taal. 
Wie Servisch leert kan zich ook in Kroatië, Bosnië en Montenegro met gemak redden.

Servisch beginners 2
We gaan verder met de lesmethode “Complete Serbian”, met Engels als voertaal. Tijdens onze lessen zal de docent al het nodige in de Nederlandse taal uitleggen. De teksten die wij tijdens onze lessen zullen gebruiken zijn zeer communicatief en bieden de mogelijkheid om je in alledaagse situaties verstaanbaar te maken en om mensen om je heen te verstaan. Het boek is tevens van 2 cd’s voorzien, wat cursisten in de gelegenheid stelt de taal ook thuis te horen en te oefenen.

Woensdag 21 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 246,00
Mw. drs. L.N. (Nina) Popovic
Boek: Teach Yourself Complete Serbian (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. L.N. (Nina) Popovic
drs. L.N. (Nina) Popovic
//-->