Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-1817

Cursus Servisch half-beginners 3 (A2-c)

Cursus Servisch half-beginners 3 (A2-c)
Cursuscode: 21-1817

De Servische taal is uit het Oudslavisch voortgekomen en behoort daardoor tot de familie van de Slavische talen. Denk aan Russisch, Oekraïens, Sloveens, Macedonisch, Bosnisch, Kroatisch, Slovaaks, Tsjechisch en Pools. Servië is een jong land in ontwikkeling dat veel leuks te bieden heeft: veel geschiedenis en bezienswaardigheden, prachtige landschappen, heerlijke gastronomische specialiteiten, mooie muziek, aardige, gastvrije mensen en nog veel meer. Het is een land waar je voor niet al te veel geld een zeer geslaagde vakantie door kunt brengen.

Servisch gebruikt van oudsher het Cyrillische schrift maar ook het Latijnse schrift. In de Kroatische en de Bosnische taal bijv. wordt het Latijnse schrift gebruikt. De genoemde talen beschikken over een alfabet (Servisch - azbuka) van 30 letters. Deze talen worden ook ‘fonetische’ talen genoemd: je schrijft zoals je praat en je leest zoals het geschreven staat. Dit hebben we te danken aan twee taalhervormers: Vuk Stefanović-Karadzić (1787-1864) voor de Servische taal en Ljudevit Gaj (1809-1872) voor de Kroatische taal. 
Wie Servisch leert kan zich ook in Kroatië, Bosnië en Montenegro met gemak redden.

Servisch half-beginners 3
Deze cursus is het vervolg op de half-beginners 2 en is bedoeld voor mensen die al enige kennis van de Servische taal hebben. 
Wij bouwen voort op de lesstof van de voorafgaande cursussen en besteden aandacht aan spreken, schrijven, lezen en ook aan beluisteren van de taal. Dat doen wij middels verhalen, luisterteksten, krantenknipsels & discussies. De woordenschat wordt uitgebreid, werkwoorden worden in verschillende werkwoordstijden behandeld. We besteden aandacht aan naamvallen en verder alles wat van belang is om de taal correct te leren spreken. De voertaal is zoveel mogelijk het Servisch.

Lesmateriaal: Aan te schaffen in overleg met de docente.

Woensdag 22 september 2021
12 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 161,00
Mw. drs. L.N. (Nina) Popovic
19:15 - 20:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
drs. L.N. (Nina) Popovic
drs. L.N. (Nina) Popovic